Je nám velkým potěšením oznámit, že jsme získali v kategorii „ETIKETY“, prestižní ocenění Obal roku 2024. Obal roku je prestižní a certifikovaná soutěž, která každoročně oslavuje nejlepší inovace, kreativitu a udržitelnost v oblasti obalového průmyslu a oceňuje ty, kteří vytvářejí špičkové obaly s ohledem na životní prostředí a společnost.


Pro zákazníka, který pěstuje a distribuuje zeleninu do potravinářských řetězců, jsme hledali řešení, jak udržitelněji zabalit více kusů paprik. Většina menších balení čerstvého ovoce a zeleniny je balena do igelitových sáčků, což už v budoucnu nebude v souladu s obalovou legislativou.

Linerless-udrzitelne-etikety
Linerless-na-baleni-zeleniny
NAŠE ŘEŠENÍ

Výborným řešením, jak se vyhnout plastu se ukázala být Linerless etiketa. Už při samotné výrobě Linerless etiket dochází ke snižování zdrojů materiálu, spotřeby energie a vody. Linerless etikety jsou zcela unikátní tím, že nemají nosný pás (liner), a díky tomu při aplikaci na výrobek nevzniká žádný odpad. Na stejný průměr role se v porovnání se standardními etiketami vejde až 2 x více linerless etiket. Tím konstrukce linerless etiket redukují nároky na skladovací místo, přepravu a manipulaci. V Label design tyto etikety vyrábíme jako jediní v České republice.


MATERIÁL

Pro výrobu etikety jsme využili papír, na kterém je naneseno lepidlo certifikováno pro styk s potravinou. Linerless etiketa v tomto případě plně nahrazuje funkci obalu, který drží papriky při sobě a zároveň poskytuje dostatečné místo pro design i všechny povinné informace.

Etiketa je plně funkční, manipulace s ní je snadná a usnadňuje proces třídění.

Možnost prodávat českou papriku se šetrněji vyrobeným, moderním a vkusným obalem z papíru, je pro odběratele v potravinářských řetězcích velkou přidanou hodnotou.

Všechny oceněné obaly si můžete prohlédnout ZDE.

Obal roku 2024 Sdružené balení paprik

Dále doporučeno:

Label design 30 let: V hlavní roli Backoffice

31/08/2023

Práce odborných asistentek je pro tiskárnu naprosto klíčová. Jestli si ale pod pojmem asistent/ka představujete někoho, kdo vaří kávu nebo se stará o kalendáře, tak to vás hned vyvedu z

Přečíst celý článek
Label design 30 let: V hlavní roli Backoffice

Etiketa jako bezpečnostní prvek

10/05/2022

Existuje mnoho způsobů využití etiket. Nejen jako prostředek, který nese souhrn informací, láká zákazníky grafickým zpracováním nebo zajímavou technologií tisku. Jeden ze způsobů, jak etiketu využít je použití etikety jako

Přečíst celý článek
Etiketa jako bezpečnostní prvek