Existuje mnoho způsobů využití etiket. Nejen jako prostředek, který nese souhrn informací, láká zákazníky grafickým zpracováním nebo zajímavou technologií tisku. Jeden ze způsobů, jak etiketu využít je použití etikety jako bezpečnostního prvku.

Pod bezpečnostním prvkem si můžeme představit vše, co nelze jednoduše duplikovat. Pravděpodobně jste se již setkali s bezpečnostními etiketami v oblasti farmacie, kdy jsou krabičky od léčiv přelepené bezpečnostní etiketou, která se při pokusu o odlepení poškodí, roztrhá, nebo po sobě zanechá viditelnou stopu. Mezi hlavní funkce bezpečnostních etiket patří ochrana proti padělání výrobku a slouží jako důkaz, že produkt před Vámi nikdo neotevřel. Tato ochrana se používá také v potravinářství, vidět je můžeme v obchodech typicky na dražším sortimentu. Také v kapsách nového oblečení, tu a tam narazíme na papírový štítek s RFID čipem pro ochranu před zcizením.

security void label design
security void label design
hink label security label design

Ochranný prvek na etiketu můžeme aplikovat i samotným tiskem. Použit může být UV lak, ražba, embos nebo tisk speciálních barev.

sítotisk screenprinting uv lak varnish Label design
sítotisk screenprinting gold color zlatá barva Label design

Dalším příkladem z oblasti tisku jsou bankovky, které mají nejvíce bezpečnostních opatření proti padělání. Každá bankovka je opatřena osmi ochrannými prvky, a dokonce i jen pokus o jejich padělání se trestá dle zákona.

money security printing label design
money security printing label design

Nejspolehlivější je kombinace uvedeného. Příkladem může být použití speciálního bezpečnostního materiálu, potištěného přímou barvou s dokončením horké ražby a UV laku. Tímto způsobem můžeme docílit také velmi pěkného vzhledu, které snadno zachytí lidské oko.

holograf material label screenprinting label design
hot stamp printing label design

Rádi Vám nabídneme řešení bezpečnostního opatření Vašich produktů pomocí samolepících etiket. Na výběr máte ze široké škály tiskových technologií, dokončovacích způsobů nebo materiálů.

Dále doporučeno:

PŘÍBĚH JMÉNEM LABEL DESIGN: OD ZÁKLADŮ K VRCHOLŮM

17/04/2023

Vývoj a růst jsou důležitou součástí úspěchu každé firmy. Bez investic do nových projektů, včetně výstavby nových budov, se žádná rozvíjející firma neobejde. A proto jsme se do stavby už

Přečíst celý článek
PŘÍBĚH JMÉNEM LABEL DESIGN: OD ZÁKLADŮ K VRCHOLŮM

Klientský portál

10/08/2021

Staráme se o naše zákazníky, a proto jsme pro ně vytvořili on-line aplikaci na našich webových stránkách které říkáme klientský portál. Registrovat nebo přihlásit se do portálu můžete na našich

Přečíst celý článek
Klientský portál